Vadász és munkakutyák számára minden csak egy kattintásra!

Kérdése van? Hívjon minket H-P 9-15 óráig! +36302221789

Blog

Gracy története

Tóth Zoltán
Tóth Zoltán
2021.11.17 09:54
Gracy története

Gracy története

Engedjék meg hogy pár szóban elmeséljem Gracy történetét

Gracy története

Önagységa Weimari vizslalány, aki megszokta, hogy a világ a lába előtt hever, imádják és csodálják, hiszen egy gyönyörű, kecses és kedves kutya.  A gazditól mindent megkap, szeretetet, gondoskodást, finom falatokat, és persze sokat mennek sétálni is, hiszen nagy a mozgásigénye, ha lehetne egész nap a szabadban lenne.

A sétákat a közeli erdős-mezős területen szokták megejeteni. Gracy nagyokat rohangál, élvezi a szabadságot. Persze elvileg itt pórázon kellene lennie, de ki tud lemozgatni egy ilyen kutyát pórázon? Ha a gazdi nem maratonfutó, esélye sincs, de még ha az is akkor sem t dja felvenni Gracy tempóját. Így sétálnak nap mint nap, és néha Gracy friss vadcsapákra is rábukkan. Egy nyuszi járt erre, gondolja futtában, de ekkor hirtelen egy nagyon erős távoli emlék (talán nem is emlék, ösztön) hatására szinte megáll futás közben és visszafordul a csapára. Ez nem nyuszi, ez VADNYÚL, éppen előlünk válthatott be ebbe a szálerdőbe. De miért ez az érzés, mintha szétfeszítene az izgalom (pedig éhes sem vagyok ) és akkor a múlt homályából előtör az évszázadok szava, VADÁSZKUTYA VAGYOK, nekem ezzel a nyúllal dolgom van. (Persze hogy mi is a dolgom vele azt nem tudom, de erre még ráérünk ha megtaláltam.) MEG KELL KERESNEM, MOST így cikáznak a gondolatok és érzések Gracy-ben.

Közben a gazdi annyit észlel, a kutya futás közben mintha megtört volna a levegőben, egy pillanatra megállt, az orrát lejjebb engedete, és igen megszólalt a vészcsengő, ismerős a pillanat, a száj már formázza a GRACY VISSZA vezényszót, de már késő, a kutya szinte úszik a levegőben a vadcsapa szagát követve távolodik, és megszünt a világ körülötte.

 A gazdi fejében száguldanak a gondolatok, hogy hívjam vissza, legutóbb is ez történt, és akkor találkoztunk a helyi vadásszal is, aki nagyon leteremtett, sőt megigérte ha Gracy-t vadat űzni látja annak nem lesz jó vége.... (Pesze a vadászember is, miután helyretette a gazdit, mert tökéletesen tiszába van vele hogy Gracy a vadak űzésével mekkora kárt tehet , tehát még ő is megjegyzi szigorúan magában, szép vizsla, lehet hogy jó vadászkutya lenne.)

És a gazdinál jön a következő gondolat, a szálerdő túloldalán főútvonal van, ki ne fusson oda, mert elüthetik, vagy balesetet is okozhat, emberek is megsérülhetnek .

Kétségbeesetten néz körbe, hívja Gracy-t de a kutya sehol. Most 10 perc, ennyi idő múlva jön meg Gracy, lihegve, boldogan, kicsit úgy tesz mintha megbánta volna, de az első 30 méter után látta felkelni a nyulat, és micsoda hajsza volt!

Képzeld gazdi a nyúl végül lerázott, de nem adtam könnyen, kicsit el is fáradtam, remélem van nálad víz és itatótál. És most mérges vagy rám tudom. De mi ez, ilyenkor kiabálni szoktál, jól leszídsz, de most csak csendesen pórázra veszel, és telefonálsz?

A gazdi meghozta a döntést, félt tőle mert még nem használt ilyen eszközt, de ismerősei is javasolták, használják szeretik, hát rajta, nekünk is segíthet. Egy telefon az ismerősnek, kit is javasoltál, ja igen megnézem www.workdog.hu , elektromos nyakörvek. Sok féle van, nem is haszáltam ilyet még, felhívom őket, mi ez, hogy tudom használni, és Gracy, igen Gracy-nek sem lehet baja. Sem testileg, sem lelkileg ez a legfontosabb.

 

A gazdi telefonbeszélgetésünk után minden kérdésére megkapta a választ, és a D Control 1000 készüléket választotta. Pár nap múlva örömmel jelezte, hogy a séta Gracy-vel egy álom, a nyakörvhöz gyorsan hozzászokott, elég ha a hangjelzést használja, és a kutya azonnal visszatér, nyugodt és kiegyensúlyozott, ha a kiképzőnyakörv előkerül boldogan ugrál, mert az azt jeleni, irány a séta, erdő-mező!

Kedves olvasó ha úgy gondolod Nálad vagy ismerősödnél hasonló problémák vannak a séták során keress minket bizalommal, és osztd meg ezt az igaz történetet.

Köszönöm a képet és a visszajelzést Gracy gazdijának, jó sétákat,

 

Zoli

workdog.hu