Vadász és munkakutyák számára minden csak egy kattintásra!

Kérdése van? Hívjon minket H-P 9-15 óráig! +36302221789

Vizslatanító I.-II. Félix Endre - Babiczky Attila Kertész Sándor
Vizslatanító I.-II. Félix Endre - Babiczky Attila Kertész Sándor
8 000 Ft

Vizslatanító I.-II. Félix Endre - Babiczky Attila Kertész Sándor

Vizslatanító I.-II. Félix Endre - Babiczky Attila Kertész Sándor
Vizslatanító I.-II. Félix Endre - Babiczky Attila Kertész Sándor
Vizslatanító I.-II. Félix Endre - Babiczky Attila Kertész Sándor

Vizslatanító I.-II.

A mű két kötetben, 1000 oldalon - a publikációk megjelenésének dátuma szerinti sorrendben - tartalmazza a "Tanár úr" 1922-1948 között megjelent írásait. A 380 szakcikket felvonultató kiadványt a neves festőművész, Vezényi Elemér grafikái illusztrálják.

Rendelhető
8 000 Ft
Részletek

Vizslatanító I.-II.   Babiczky Attila - Kertész Sándor


Félix Endre, a legnagyobb Magyar vadászkynológus felbecsülhetetlen értékű életművét tartalmazza Babiczky Attila és Kertész Sándor Vizslatanító című könyve. A nagy tekintélyű szakember egykor "A Vadászkutya" című folyóirat főszerkesztője, illetve a Nimród Vadászújság rovatvezetője volt.

A mű két kötetben, 1000 oldalon - a publikációk megjelenésének dátuma szerinti sorrendben - tartalmazza a "Tanár úr" 1922-1948 között megjelent írásait. A 380 szakcikket felvonultató kiadványt a neves festőművész, Vezényi Elemér grafikái illusztrálják. Aki elolvassa a két kötetet, minden, a témával kapcsolatos kérdésére megtalálja bennük a választ, a kölyökneveléstől a gyakorlati vadászaton át az állategészségügyig.

2 kötet kemény borítóval, A4-es méretben.

Félix Endre korának kiemelkedő vizslás személyisége volt, és biztos vagyok benne, hogy a mai szemmel nézve is mindenkinek érdekes és szórakoztató olvasmány. Szakmai alapanyag, ami nem csak képzési módszereket mutat be, de egyfajta szellemiséget is közvetít az olvasó felé.

Vezényi Elemér - festő, illusztrátor 
Budapest, 1879 – Felsőgöd, 1967
Vezényi Elemér 1879-ben született Budapesten. A középiskola elvégzése után felvették az Iparművészeti Főiskola díszítő-festő szakára. Megismerkedett Hermann Ottóval, akinek a magyarok ősfoglalkozásairól szóló, 1909-ben kiadott művét már Vezényi illusztrálta. Hermann-nal később többször is együtt dolgozott, például az Ezredévi Emlékév című kiállítás alkalmával, ahol Vezényi realista állatélet-ábrázolásaival aratott nagy sikert, ezek a munkák alapozták meg a pályáját és nemzetközi hírnevét az állatfestészet és állatábrázolás területén.
Az akkor már világszerte ismert illusztrátor 1927-ben költözött Dunakeszire, ahol összesen 38 évet töltött.. Ő tervezte a Március 15. téren lévő zászlótartót, és a volt Kultúrházban nagyméretű Rákóczi-képet festett. A kiváló művész életének utolsó éveit fiánál, Felsőgödön töltötte, ott halt meg 1967-ben. Testét a dunakeszi temetőben helyezték örök nyugalomra.
Különleges művészi képességeire Herman Ottó, a nagy magyar polihisztor tudós figyelt föl és bízta meg örökbecsű munkákkal.
Az I. világháború után Kittenberger Kálmán megbízása alapján a Nimród újság állandó illusztrátora lett, könyveket illusztrált, és egyedülálló festményekkel gazdagította a hazai vadászati kultúrát.
Szinte második otthona volt a Madártani Intézet, a Mezőgazdasági és Természettudományi Múzeum, amely intézményeket számtalan alkotása gyarapította. Festményei ma a múzeumok, magángyűjtők féltve őrzött kincsei.

Adatok
Cikkszám
Vizslat
Tömeg
500 g/db